AMPA

PROGRAMA LET'S GO

PROGRAMA LET'S GP

Programa LET'S GO!

Com molts/es sabeu, d’ençà uns anys, hem disposat d’un Auxiliar de conversa nadiu que col·laborava una hora a la setmana en les classes d’anglès de l’Escola per a tots els nens des de 3r de primària a 4rt d’ESO amb l’objectiu de millorar les habilitats orals dels alumnes en llengua anglesa. 

Fruit de la situació excepcional derivada de la pandèmia actual i de la dificultat de fer desplaçaments entre països, des de l’AMPA, amb la col·laboració de l’Escola, hem volgut fer d’aquesta dificultat una oportunitat i hem redefinit el Programa d’ajuda i reforç de l’aprenentatge d’escolta i parla oral de la llengua anglesa. 

Així, des de l’estiu, l’AMPA ha treballat amb dedicació i il·lusió perquè malgrat les circumstàncies sanitàries excepcionals que vivim, el Programa Let’s Go! sigui una realitat per a tots els alumnes del Col·legi Janer, des d’Infantil 4 fins a 4rt d’ESO. 

El proppassat 3 de desembre del 2020, durant la celebració de l’Assamblea Ordinària de l’AMPA es va aprovar el Pressupost pel curs 20/21 que contenia les partides corresponents per finançar aquest Projecte. 

Aquest Programa s’iniciarà avui mateix, 7 de gener del 2021, per als alumnes de secundària i durarà fins l’11 de juny del 2021. 

Pel que fa als alumnes d’infantil i primària, aquest començarà el proper 11 de gener i acabarà el 25 de juny del 2021. 

Aquest Programa serà subvencionat en un 50% per l’Escola i en un 50% per l’AMPA. 

El Programa Let’s Go! beneficia a tots els alumnes de 3r de primària a 4rt d’ESO que podran gaudir de la riquesa de complementar l’anglès curricular amb professors nadius per reforçar l’escolta i la parla en la llengua estrangera principal de l’Escola. 

Hem considerat oportú ampliar aquesta riquesa a cicles inferiors, així, durant el 2n i el 3r trimestre d’aquest curs 20/21, tots els alumnes de 1r i 2n de primària i els nens i nenes d’infantil, d’I4 i I5, tindran una major exposició a l’anglès a través d’una hora setmanal amb professors especialistes de Kids&Us mitjançant el joc, la música i el teatre. En principi, per una qüestió logísitica en un entorn on les untitats de convivència; grups-classe no es poden barrejar; aquest és un programa obligatori per a tots els alumnes de 1r i 2n de Primària i Infantil 4 i Infantil 5 que es quedein a dinar a l’escola. 

A continuació es detalla el Programa per cada cicle: 

Programa Infantil I4-I5: 

 • Objectiu: familiarització dels nens amb l’anglès incrementant la seva exposició a Speaking & listening (anglès parlat).
 • Metodologia: el joc, la música i el teatre.
 • Quan: 1 hora setmanal fora de l’horari lectiu, als migdies, de 12:30 a 13:30, amb un professor de Kids&Us, acompanyat del col·laborador titular de cada classe d’infantil.
 • S’inicia l’11 de gener i finalitza el 25 de juny del 2021. Programa 1er i 2on de Primària:
 • Objectiu: familiarització dels nens amb l’anglès incrementant la seva exposició a Speaking & listening (anglès parlat).
 • Metodologia: la música i el teatre.
 • Quan: 1 hora setmanal fora de l’horari lectiu, als migdies, de 13:45 a 14:45,
  amb un professor de Kids&Us.
 • S’inicia l’11 de gener i finalitza el 25 de juny del 2021.
  Programa 3rt a 6è de Primària:
 • Objectiu: Millorar la part oral de la llengua anglesa dels alumnes mitjançant la col·laboració externa d’un professor nadiu de Kids&Us el qual treballarà en col·laboració amb la mestra titular d’anglès de l’Escola per practicar les parts de speaking dels exàmens oficials de Cambridge (Starters – 4rt de primària, Moovers – 5è de primària, Fyers – 6èprimària)
 • Metodologia: pràctica oral d’exàmens de Cambridge i col·laboració en activitats de speaking i listening amb la mestra titular de l’assignatura d’anglès.
 • Quan: 1 hora setmanal dins de l’horari lectiu d’anglès de cada grup-classe.
 • S’inicia l’11 de gener i finalitza el 25 de juny del 2021.

Programa 1er- 4rt ESO 

 • Objectiu: Millorar la part oral de la llengua anglesa dels alumnes mitjançant la col·laboració externa de dues professores natives de Singular les quals treballaran en coordinació amb la mestra titular d’anglès de l’Escola per reforçar l’aprenentatge de les parts de speaking i listening, així com per fer pràctiques dels exàmens oficials de Cambridge que corresponguin a cada nivell.
 • Metodologia: pràctica oral d’exàmens de Cambridge i realització d’activitats diverses de speaking i listening amb la participació activa dels alumnes dividits en grups reduïts conformats pel 50% de la classe.
 • Quan: 25 minuts setmanals per cada subgrup de classe.
 • S’inicia el 7 de gener i finalitza l’11 de juny del 2021.
  Esperem que compartiu amb nosaltres la satisfacció de disposar del Programa Let’s Go! pels dos darrers trimestres del curs 20/21 i esperem que, si té l’èxit desitjat, es pugui repetir en cursos a venir.
  Us encoratgem a traslladar aquesta comunicació als vostres fills i filles i esperem que en treguin el màxim profit!
  Aprofitem per saludar-vos cordialment i desitjar-vos a tots un 2021 ple de salut.

Equip Directiu i Junta de l’AMPA Janer